Courteney Cox Filmografi

Friends,Monica Geller, Sketch Artist II: Hands that

Courteney Cox Arquette (d. 15 Haziran 1964, Birmingham), 10 yıl boyunca yayınlanan “Friends” adlı dizide ve ünlü Scream (Çığlık) korku filmi dörtlemesinde oynayan ABD’li kadın sinema ve dizi oyuncusudur.

Doğum Adı Courteney Bass Cox
Doğum Yılı 15 Haziran 1964
Doğum Yeri Birmingham, Alabama, ABD
Diğer ad(lar)ı Courteney Cox Arquette
Meslek Aktris, yapımcı, yönetmen
Etkin yıllar 1984-günümüz
Evlilik(ler) David Arquette (1999-2013)
Çocuk(lar) 1
imdb nm0001073

Okumaya devam et “Courteney Cox Filmografi”

Charlize Theron Filmografi

Charlize Theron,Monster,North Country,The Life and Death of Peter Sellers,Mad Max: Fury Road,Imperator Furiosa,The Huntsman: Winter's War,Kraliçe Ravenna,1975,Children of the Corn III: Urban Harvest,Queen Ravenna,Imperator Furiosa,Eli's follower,Josey Aimes,Aileen Wuornos,Güney Afrika,Oscar,Altın Küre,Emmy,BAFTA

Charlize Theron (d. 7 Ağustos 1975, Benoni, Güney Afrika Cumhuriyeti), Güney Afrikalı sinema sanatçısıdır.
2003’te En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar ödülüne layık görüldü.

Doğum 7 Ağustos 1975
Doğum Yeri Benoni, Transvaal, Güney Afrika
Etkin yılları 1995–günümüz
Meslek Aktris, Yapımcı, Model,
Eşi Stuart Townsend (2001–10)
Çocukları 2 (evlat edinilmiş)

Okumaya devam et “Charlize Theron Filmografi”

Ayhan Işık Filmografi

İngiliz Kemal Lawrense Karşı,Ahmet Esat,İngiliz Kemal,Ayhan Işık,Ayhan Işıyan,1929,İzmir,Kanun Namına,Nazım Usta,Bir Avuç Toprak,Ömer,Ömer Şahinoğlu,Küçük Hanımefendi,Küçük Hanımın Şöförü,Belalı Torun,Namık,Katilin Kızı,Ayhan,Aslan Yürekli Kabadayı,Kara Haydar,Kızın Varmı Derdin Var,Adnan,Yeşilçam,Nostalji,Türkiye,Türkçe,

Ayhan Işık (asıl adı Ayhan Işıyan) (d. 5 Mayıs 1929, İzmir; ö. 16 Haziran 1979, İstanbul), “Taçsız Kral” lakaplı Türk sinema oyuncusu, yapımcı, yönetmen, senarist, ses sanatçısı ve ressam.

Ayhan, 1929 yılının 5 Mayıs sabahı altı çocuklu Selanik göçmeni bir ailenin son çocuğu olarak İzmir’in Konak ilçesi Karataş semtinde Mithatpaşa caddesi üzerinde iki katlı eski tarihi bir rum evinde dünyaya gelir, İlk filminde şair, senarist ve yönetmen Orhon Murat Arıburnu ile gerçekleştirdiği çalışmanın ardından, ikinci filminde Türk Sineması’nda Geçiş Dönemi’ni bitiren ve Sinemacılar Dönemi’ne giriş yapıtı olarak kabul edilen Ömer Lütfü Akad’ın Kanun Namına filmiyle büyük ün kazanır. Yaşamının ilerleyen dönemlerinde resim çalışmalarına ara ara devam etse de sinema artık birinci önceliği haline gelmiştir.

Ömer Lütfü Akad ile 1950’lerde İngiliz Kemal karakterini oynayarak İngiliz Kemal Lawrense Karşı, Katil, Öldüren Şehir, Vahşi Bir Kız Sevdim, Kardeş Kurşunu filmlerini, Atıf Yılmaz ile Şimal Yıldızı, Osman Seden ile de 1957’de Bir Avuç Toprak filmini yapan Işık 1959 yılında Hollywood’a giderek şansını bir de orada denemek ister. Fakat buradaki filmlerde çalışamaz. Bunun nedeni sorulduğunda da : Benim gibi orada 5000 kişi sıra bekliyor. Ayrıca çok da marifetleri var. Zıplayıp havada iki takla atıyorlar. Hem de ana dilleri gibi İngilizce konuşuyorlar. Bize orada ekmek yok. diyerek açıklayan Işık, 60’ların başında Vedat Türkali’nin senaryosunu yazdığı Otobüs YolcularıYeşilçam‘a dönüş yapar.

Okumaya devam et “Ayhan Işık Filmografi”

Suzan Avcı Filmografi

1956 yılında başladığı sinema kariyerinde özellikle Yeşilçam filmlerinde kötü karakteri canlandırdı.

Suzan Avcı,Suzan Bizavcı,1937,Şıngırdak Melahat,Yaralı Kuş,Mazideki Yıllarım,Turist

Suzan Avcı (gerçek ismi Suzan Bizavcı, d. 25 Eylül 1937, Bursa), Türk sinema sanatçısı, aktris.

Doğum Adı Suzan Bizavcı
Yıl 25 Eylül 1937
Ülke Bursa, Türkiye
Meslek Aktris,Yapımcı, Oyuncu
Evlilik(ler) Alp Akşiray (1952–1959)-Erdoğan Tünaş (1970–2007)

Okumaya devam et “Suzan Avcı Filmografi”

Jennifer Garner

Jennifer Anne Garner (d. 17 Nisan 1972, Houston, Teksas) ABD’li oyuncu.

Jennifer Anne Garner,Jennifer Garner,Jen Garner,1972,ABD,Hemşire Sandra,Wanda,Sydney Bristow,Alias,Elektra Natchios,Daredevil,Jenna Rink,13 Going On 30,Elektra,Gray Wheeler,Janet Mayes,Vanessa Loring,Julia Fitzpatrick
Jennifer Anne Garner (d. 17 Nisan 1972, Houston, Teksas) ABD‘li oyuncu.
Altın Küre sahibi Garner, Felicity adlı gençlik dizisinin setinde tanıştığı Scott Foley ile evlenmiş, ardından Alias’tan rol arkadaşı Michael Vartan ile birlikte olmuş, son olarak da Ben Affleck ile evlenmiştir. Keşke 30 Olsam (13 Going On 30), Pearl Harbor, Daredevil, Elektra, The Kingdom ve Juno gibi yapımlarda rol almıştır.

Okumaya devam et “Jennifer Garner”

Diane Keaton Filmografi

Diane Keaton (d. 5 Ocak 1946), ABD’li sinema oyuncusu, yapımcı ve yönetmen.

Diane Keaton (d. 5 Ocak 1946), ABD’li sinema oyuncusu, yapımcı ve yönetmen.

Doğum adı Diane Hall
Doğum 5 Ocak 1946 Kaliforniya, ABD
Meslek Aktris, Oyuncu, Yapımcı, Yönetmen
Etkin yıllar 1970-günümüz
BAFTA Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu 1978 Annie Hall
Akademi Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu 1977 Annie Hall
Altın Küre Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu – Müzikal veya Komedi 1978 Annie Hall
2004 Something’s Gotta Give

Okumaya devam et “Diane Keaton Filmografi”